U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Australian Labradoodle

De Australian Labradoodle is ontstaan in de jaren 80.  De Australian Labradoodle is een hond die zijn oorsprong kent als hulphond voor mensen met een allergie. Door de kruising van een Labrador en een Poedel probeerde men een hond te krijgen die wat betreft karakter zeer geschikt was als hulphond en wat betreft vacht allergievriendelijk. Deze eerste kruising was wat betreft geschiktheid als hulphond en wat betreft allergievriendelijkheid nog niet stabiel. Door verdere kruisingen en inbreng van andere rassen ontstond de huidige Australian Labradoodle: een hond, zeer geschikt als huishond, als hulphond en bovendien allergievriendelijk. De Australian Labradoodle heeft een vriendelijk karakter en is sociaal. Het is een compacte hond met een gracieus voorkomen. Ze zijn makkelijk te trainen en kijken je echt aan met een bepaalde blik.

Het is gewoon een geweldig maatje voor je leven! Ze zijn ook zeer geschikt als hulphond, en voelen je goed aan. Wij merken dat bij onze invalide zoon, ze komen een aaitje halen en leggen de kopje op schoot.

 Maten van de Labradoodle

Miniatuur                                         Medium                                       Standaard

Kleiner dan 45 cm, 7-13 kg           45-60 cm, 13-20 kg             groter dan 60 cm, 23-30 kg

Kleuren

Bij de Australian Labradoodle zijn verschillende kleuren mogelijk. O.a. zwart, zilver, crème varianten, cafe au lait, chocolade, caramel of abrikoos, rood, blauw-zwart, perkament en lavendel kleurig. Particolor wordt geaccepteerd. De hond moet egaal van kleur zijn en mag enkele witte of crème gekleurde vlekken hebben.

Vacht

De vacht hoort niet te verharen en is allergie vriendelijk. De Australian Labradoodle ken verschillende vachten:

Wollige vacht: Deze vacht lijkt op die van een poedel maar dan losser

Curly Fleece: Deze vacht heet losse krullen

Fleece vacht: Deze vacht is golvend.

De Australian Labradoodle heeft geen ondervacht en kent geen ruiperiode, maar verliest wel haar. Dit is het dode haar en dient verwijderd te worden door flink borstelen, je kunt het vergelijken met het haarverlies van een mens. Tussen de 8 en 14 maanden verliezen alle honden hun puppiehaar, dat moet flink uitgeborsteld worden. Daarna is minimaal 1 x per week goed borstelen zeker nodig, meer mag altijd..